Przejdź do treści

Jak wykorzystać potencjał turystyki kulinarnej i winiarskiej?

Fot. waszaturystyka.pl

Polska w 2023 r. zaistniała szerzej w słynnych publikacjach Michelin, dzięki współpracy z Polską Organizacją Turystyczną. Jak wykorzystać promocyjną szansę, którą daje lokalna kuchnia?

Już w przyszłym tygodniu podczas wiosennej edycji Forum Promocji Turystycznej porozmawiamy o najsmaczniejszych trendach turystycznych – napisał portal waszaturystyka.pl.

Dzięki bogactwu smaków i aromatów, podróżujący mają okazję zagłębić się w lokalną kulturę i tradycje, odkrywając unikatowe doznania kulinarne

Jak zauważa portal odkrywanie nowych kulinarnych i winiarskich trendów staje się kluczowym elementem podróży dla wielu entuzjastów turystyki. Dzięki bogactwu smaków i aromatów, podróżujący mają okazję zagłębić się w lokalną kulturę i tradycje, odkrywając unikatowe doznania kulinarne. W dzisiejszych czasach potencjał turystyki kulinarnej i winiarskiej rośnie w siłę, tworząc niezapomniane doświadczenia dla podróżujących o wyrafinowanych gustach.

Przewodnik Michelin i rekomendacje w nim zawarte przyciągają miłośników kuchni z całego świata

Co ciekawe 80 proc. podróżników uważa, że gwiazdki Michelin dla gastronomii są tym samym czym Oskary dla przemysłu filmowego.

Według portalu przewodnik Michelin i rekomendacje w nim zawarte przyciągają miłośników kuchni z całego świata. Objęcie Warszawy, Krakowa i Poznania promocją międzynarodowego wydawnictwa to także szansa na rozwój kadr gastronomicznych, wzrost atrakcyjności tych miast dla turystów oraz podniesienie prestiżu ich kuchni na arenie międzynarodowej.

O tym wyjątkowo smacznym temacie odbędzie się rozmowa z ekspertami, którymi będą:

  • Joanna Ochniak, certyfikowana jurorka konkursów kulinarnych,
  • Izabela Stalmańska, zastępca dyrektora Departamentu Kultury, Promocji i Turystyki Urzędu Marszałkowskiego Województwa Mazowieckiego w Warszawie,
  • Zrinka Kragić, contracting Manager East Europe, Iceland & Caucasus, Intrepid Travel,
  • Tomasz Prange-Barczynski, redaktor naczelny „Ferment. Pismo o winie”,
  • Jan Mazurczak, prezes Poznańskiej Lokalnej Organizacji Turystycznej.

Organizatorem XIV Forum Promocji Turystycznej jest redakcja portalu branżowego WaszaTurystyka.pl,

współorganizatorem: Centrum Edukacji Ekologicznej Hydropolis, Złotymi Partnerami: Miasto Wrocław, Rainbow Tours, Srebrnym Partnerem: Państwowe Porty Lotnicze, Partnerami: Miasto Olsztyn, Chorwacka Wspólnota Turystyczna, Patronat Honorowy: Polska Organizacja Turystyczna, Patronaty: Polska Izba Turystyki, Izba Gospodarcza Hotelarstwa Polskiego, Instytut ESG Fundacji im. XBW Krasickiego, Patroni Medialni: RaportCSR.pl, Pracodawcagodnyzaufania.pl

Chcąc nabyć bilet, by uczestniczyć w wydarzeniu należy kliknąć:
Rejestracja i bilety.
Udostępnij: